Curriculum Vitae

Ik stel mijzelf even voor: ik ben Marjolein van Tongeren, geboren in Emmen, Drenthe in 1978. Ik kom uit een muzikaal gezin met twee muzikale ouders en twee oudere zussen en een broer. Muziek was erg belangrijk bij ons thuis en ik herinner me ook altijd wel iemand die achter de piano zat te spelen of een ander instrument bespeelde.
Mijn vader speelde altijd al orgel in de kerk, net zoals mijn moeder die eigenlijk ook altijd al piano speelde en zong. Beiden zijn ze overigens nog steeds actief in diverse koren.

Inmiddels wat ouder (ik ben 44 nu) ben ik al heel wat jaren zangeres, vocal coach en dirigent.
Na de Havo ben ik naar Amsterdam vertrokken naar het Sweelinck Conservatorium waar ik in eerste instantie Schoolmuziek studeerde. Later ben ik overgestapt naar Jazz Zang. Dat was toen gedeeltelijk in Amsterdam en ander deel vond plaats aan het Hilversums Conservatorium. Dat is inmiddels samengevoegd en heet nu Conservatorium van Amsterdam.

Mijn leven is niet altijd heel vanzelfsprekend verlopen, maar na wat omzwervingen ben ik natuurlijk toch in de muziek beland. Gelukkig maar. Van de Gooische en de Dordtse Muziekschool na het CKV in Almere en mijn eigen praktijk “Liefde voor Muziek”. Eigenlijk wel typerend, muzikant John Miles zegt het mooi: “Music was my first love”. Dat geldt voor mij ook.

error: Inhoud van deze pagina is beveiligd.