Marjolein

Tijdens generale repetitie “Eviva Espana” van Beatrix Brass in Hilversum

Ik stel mijzelf even voor: ik ben Marjolein van Tongeren, geboren in Emmen, Drenthe in 1978. Ik kom uit een muzikaal gezin met twee muzikale ouders en twee oudere zussen en een broer. Muziek was erg belangrijk bij ons thuis en ik herinner me ook altijd wel iemand die achter de piano zat te spelen of een instrument bespeelde.
Mijn vader speelde altijd al orgel in de kerk, net zoals mijn moeder die eigenlijk ook altijd al zong. Beiden zijn ze nog steeds actief in diverse koren.

Inmiddels wat ouder (ik ben 46 nu) ben ik al heel wat jaren zangeres, vocal coach en dirigent.
Na de Havo ben ik naar Amsterdam vertrokken naar het Sweelinck Conservatorium waar ik in eerste instantie Schoolmuziek studeerde. Later ben ik overgestapt naar Jazz Zang. Dat was toen gedeeltelijk in Amsterdam en ander deel vond plaats aan het Hilversums Conservatorium. Dat is inmiddels samengevoegd en heet nu Conservatorium van Amsterdam.

Mijn leven is niet altijd heel logisch verlopen; ik heb veel met ziekte te maken gehad, maar nog steeds blijft de muziek mijn grote passie. Gelukkig maar. Van de Gooische en de Dordtse Muziekschool en via mijn eigen praktijk “Liefde voor Muziek”, werkzaam bij het CKV- De Kunstlinie in Almere. Nu woon ik met mijn partner en kind in Dronten en ben ik dirigent van Zanggroep Akkoord. Eigenlijk wel typerend, muzikant John Miles zegt het mooi: “Music was my first love”. Dat geldt voor mij ook. “And it will be my last…..”

error: Inhoud van deze pagina is beveiligd.